Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 

Waarom is het leuk om lid te worden van Respondenten.nl? 
Jouw mening is echt belangrijk! Wij werken voor hele bekende merken en opdrachtgevers die allemaal heel benieuwd zijn naar jouw mening. Je krijgt de kans je mening te geven voordat nieuwe producten uiteindelijk op de markt komen...jouw mening kan echt een verschil maken. Je ontmoet mensen met dezelfde interesses of in eenzelfde levensfase (bijvoorbeeld een groep jonge moeders die over luiers gaan praten of een groep motorrijders die over een nieuw motortijdschrift gaan praten) of met hetzelfde beroep (bij business to business onderzoek) en krijgt de kans te netwerken. Bovendien werkt het stimulerend/inspirerend om verschillende meningen te horen tijdens een groepsdiscussie

Hoe zit het met de vergoeding? 
Uiteraard staat er ook een vergoeding tegenover het meedoen aan onderzoeken. Je ontvangt deze vergoeding van onze opdrachtgever, zij bepalen dan ook de hoogte van de vergoeding. Wat betreft de onderzoeken op locatie kun rekening houden met circa 40 euro voor een onderzoek van een uur. In het geval van een online vragenlijst wordt de vergoeding uitbetaald in punten. De punten kunnen worden ingewisseld voor Bol.com cadeaubonnen waar je vervolgens iets leuks van kan kopen! 

Hoe vaak gaan jullie mij benaderen? 
Zodra het inschrijfformulier aan ons is verstuurd kom je in ons bestand. Je hoeft niet bang te zijn dat wij je vanaf dat moment dagelijks lastig gaan vallen met allerlei telefoontjes of mailtjes. Respondenten mogen maximaal 1 x per half jaar meedoen aan een onderzoek dus het kan best gebeuren dat je een tijdje niets van ons hoort.

Hoe zit het met mijn persoonsgegevens? 
De Wet op Persoonsregistratie is gemaakt om consumenten te beschermen. Wij respecteren deze wet. Een extra zekerheid dat wij zorgvuldig met je persoonlijke gegevens om zullen gaan. Dit betekent dat wij nooit zullen proberen je iets te verkopen of dat wij jouw gegevens door zullen geven aan derden. Wij doen niet mee aan spam of junk mail of andere van dat soort activiteiten. Als je meedoet aan een marktonderzoek wordt je naam alleen bekend gemaakt aan de mensen die jij ter plekke ontmoet. Er worden geen persoonlijke details doorgegeven waardoor jij als individu herkend of benaderd kunt worden. Onze database is geregistreerd bij het College Wet Persoonsbescherming onder nummer 1479733. Ons privacystatement kun je lezen op www.respondenten.nl/privacy

Hoe gaat dat precies als jullie mij uitnodigen? 
Als wij contact met je opnemen voor een onderzoek op locatie kun je op dat moment zelf beslissen of je wel of niet mee wilt doen. Als je geen zin hebt of geen tijd maakt dat niets uit. Er komt vast wel weer een volgende keer. Wat betreft de online vragenlijsten kan je een mail verwachten. 

Wie kunnen zich allemaal inschrijven? 
In principe kan iedereen meedoen aan marktonderzoek; mannen, vrouwen, jongeren, senioren, iedereen uit heel Nederland. Het enige belangrijke is dat je het leuk vindt om je mening te geven over nieuwe producten, reclames, enzovoort.

Wat zijn mijn verantwoordelijkheden als respondent? 

  • Je geeft eerlijke antwoorden op de vragen over jezelf en je gewoontes
  • Je komt op tijd bij het onderzoek op locatie en geeft je volledig aandacht tijdens het gesprek
  • Je zegt op tijd af (dwz. 24 uur van te voren) als je toch onverhoopt niet aanwezig kunt zijn

Meedoen aan onderzoek, hoe werkt dat?
Mocht je per e-mail een uitnodiging ontvangen voor de online vragenlijsten, dan kan je deze op elk moment, op elke gewenste locatie invullen. Mocht je worden uitgenodigd voor een onderzoek op locatie, dan is dit een ander verhaal. In dat geval ga je op het afgesproken tijdstip naar de locatie van het onderzoek. Alleen of met een groepje mensen ga je daar praten over een bepaald onderwerp. Het gesprek heeft een informeel en relaxed karakter. Na afloop van het onderzoek ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding wordt contant uitbetaald of overgemaakt op je bankrekening. Tijdens het gesprek stelt de interviewer vragen om erachter te komen waarom je bepaalde dingen vindt of denkt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er persoonlijke vragen gesteld worden. Wel wordt er verwacht dat je wat te melden hebt over het onderwerp en dat je bereid bent je gedachten met de onderzoeker te delen. Als je een type bent dat liever luistert of het moeilijk vindt gedachten onder woorden te brengen, dan ben je misschien beter geschikt als respondent voor de online vragenlijsten. Tijdens het onderzoek worden meestal aantekeningen gemaakt door een notuliste en is er eveneens een camera aanwezig. Deze camera zorgt ervoor dat bepaalde mensen mee kunnen kijken met het gesprek en er kunnen video en/of geluidsopnamen gemaakt worden die later gebruikt worden als naslagwerk.

Wat als ik niet langer lid wil zijn van het panel? 
In jouw Mijnomgeving heb je de mogelijkheid om je uit te schrijven. Daarnaast kun je het ons op ieder moment per e-mail laten weten, dan verwijderen wij jouw gegevens uit onze database. 

Staat je vraag er niet bij? 
Stuur dan een mail naar info@respondenten.nl

Nieuwsbrief.

Blijf altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes van www.respondenten.nl